Как да организираме душовото пространство

Организацията на душовото пространство в банята е от важно значение от гледна точка на удобството при употреба. В настоящия материал ще разберем подробности за различните продукти, предназначени за оптимизирането на мястото и как да изберем подходящите.

Какви са предимствата и спецификите на стъклени прегради и паравани?

Тези компоненти са предназначени за разделяне на цялото помещение на зони и за предотвратяване на течове от вода в другите сухи области. Те изключително лесно се монтират и са много дълготрайни, поради качеството на материала, от който са изработени. Могат да са с различни размери, дори и по индивидуални поръчки на клиента.

От друга страна, употребата им ще внесе допълнителен естетически елемент в банята, което ще я направи една идея по-съвременна и красива, защото използването на стъкло в подобни помещения в момента е доста актуално. Разбира се, тези прегради могат да бъдат прозрачни, полупрозрачни или матирани. Това отново е по желание на клиента.

Спецификите на кабини за душ, прагове и корита

Първите са предназначени за запазване на околното пространство напълно сухо. Те изолират “изтичането” на влагата извън тях и в същото време внасят доста уют и придават нотка съвременност в интериора. Съществуват ъглови или правоъгълни форми и с различни размери. Вратите им са плъзгащи, за да се заема възможно най-малко място при употреба.

Праговете са нужни в случаи на разпределяне на помещението по зони - например на мокри и сухи. В този случай, преградата не позволява разливането на вода навсякъде, а само до там, до където е поставено ограничението. Представлява леко задигната част от равнината на пода, служеща за очертаване на мястото, където ще се монтира душ кабината. Използват се при липса на специално корито.

Коритата в много случаи са елементите, изолиращи пода от влагата. Представляват керамични изделия с ъглова или правоъгълна форма и с извод за добавяне на сифон за вода. Обикновено за изделието се прихващат преградните стъклени стени, образуващи затвореното пространство за къпане.

Как да изберете най-правилният вариант за Вашата баня

Основно трябва да се ръководите от желанията си и интериорния проект:

  1. Ако желаете зоната за къпане да е по-обширна, заложете на прага.

  2. Параваните са алтернативата на завесата и са значително по-красиви, естетически и дълготрайни. Те също позволяват създаване на конкретна област за къпане с произволни размери.

  3. По-горните решения обаче са предвидени за по-просторните и обширни аналози. Ако обаче всичко е твърде ограничено и се налага прецизно оптимизиране е наложително да прибегнете към душ кабините.

Без значение какъв е вашият избор, ние имаме необходимите Ви продукти в онлайн магазина Gaudi-Ds и то на невероятни цени, така че заповядайте и при нужда не забравяйте да се свържете с нас - ще помагаме с каквото можем!

Споделете чрез:

Горещи оферти