На топло в банята

Отоплението в банята през студените зимни месеци е много важно за комфорта, докато се намираме в това помещение. Изборът на правилния уред е много важен от гледна точка на създаване на нужния микроклимат и пестенето на електричество. Нека видим какви са основните насоки за точен подбор и как да постигнем максимален ефект.

Как да се спра на печка?

Преди да обясним особеностите при избора, нека първо разясним какво представлява печката за санитарния кът? Електрически нагревателен елемент от затворен тип, който е монтиран в метален корпус и преобразува електричеството в топлина.

Уредът е оборудван със система за контрол на околната температура и според зададените градуси се включва и изключва, пестейки електричество. Това са т.н. конвекторни радиатори и действат на принципа на конвективните потоци, засмуквайки по естествен път отдолу студеният въздух и изкарвайки отгоре затопления.

За изчисляването на нужния капацитет, използвайте следната формула: дължината * ширината * височината на помещението, като на всеки квадратен метър прозорци и стъклени врати се добавя 1 кубичен метър обем на устройството.

За голям санитарен кът са предназначени стационарните модели с малка дебелина, но с повишена топлообменна площ, които не могат да се местят, а стоят закрепени за стената. Те за единица време, имат способността да затоплят огромно количество въздух наведнъж.

За по-компактните бани се препоръчват преносимите нагревателни уреди с по-малък капацитет на отопление. Общоприетите показатели за мощност на подобни електроуреди варират от 0,5 до 2 кВт (киловата) и в зависимост от квадратурата и степента на термоизолираност, могат да се използват един или няколко подобни продукти.

Важно!!! Избирайте вариант, който е с малко по-висока мощност, от необходимата Ви! Така ще се чувствате комфортно в помещението, дори и при големи минусови температури навън.

Влагоустойчиви ли са?

Да, тези електроуреди са със специална влагозащитена конструкция и са изключително безопасни за употреба в среда с голяма степен на влажност, но в никакъв случай не се препоръчва да се мокрят или да се пипат с мокри ръце.

Те са с различна IP защита от проникване на влага, така че при избора, вземете в предвид този показател. Степените могат да бъдат IPх4, IP 24C, IP 44 и т.н. С нарастването на цифрата и влагозащитата е по-голяма.

Как да отоплявам банята?

За поддържането на комфортен и уютен микроклимат, горещо препоръчително е електроуредът да се монтира в долната ниска част на стената, затопляйки най-студения въздух. Не трябва да се допуска пряк контакт с водата и да не се мокри, да не се пръска и хваща с мокри ръце.

Ако и Вие искате да се чувствате уютно и комфортно докато се грижите за личната си хигиена, потърсете ни в онлайн магазина Gaudi-ds и ние заедно с Вас ще изберем най-добрия радиатор за съответната квадратура на най-достъпна цена. При нас Ви очаква още:

  • високо качество на обслужването и стоките;

  • разнообразна гама за по-гъвкава селекция;

  • атрактивни ценови предложения;

  • регулярни промоционални кампании (запишете се за бюлетина);

  • екип от специалисти в областта за БЕЗПЛАТНИ съвети;

  • възможност за връщане на покупката ако тя не Ви харесва;

  • получавате гаранция за всеки продукт.

Тези още куп изненади и положителни емоции Ви очакват само при нас, така че доверете ни се!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: