Алтернативни облицовки в банята

Често хората, желаещи да не използват традиционните строителни материали, прибягват към подобни такива, които са по-рядко използвани, но в същото време са много красиви и дълготрайни. В този ред на мисли, в днешната статия ще поговорим за алтернативните облицовки в банята.

Кое дърво е подходящо за поставяне в банята

Въпреки невероятните качества на дървеният материал, не всяко дърво може да се използва в помещения с висока степен на влажност и температура. Най-добри за случая са бряст, бор, бук, ясен, бамбук, тик и др..

Това са видове дървен материал, изключително устойчив на агресивните околни влияния в санитарния кът, особено когато допълнително са третирани с подходящите разтвори. Представете си само колко уют и топлина би внесло дървото в помещението за лична хигиена! Неговите нестандартни и естествени извивки и форми - това е една наистина страхотна и екологично чиста алтернативна облицовка за банята. Потърсете ни, за да Ви дадем повече информация.

Как се поставя бетон в мокро помещение

Преди самия процес по полагането се правят подготвителни дейности:

1.  Основата се подготвя, като се отстранява старата настилка, ако има такава и повърхността добре да се почиства от прах и остатъчен отпадък.
2.  Полага се слой хидроизолация. Той предотвратява проникването на влага между двата слоя, което ще запази горния такъв сух и ще увеличи експлоатационният му период с много години напред.
3.  Поставя се специална мрежа от арматурна тел, заздравяваща цялата замазка. После се оформят надлъжни участъци, определящи дебелината и нивелацията на целия под.
4.  Вече може да започне същинското оформяне на цялата повърхност, заливайки се с цимент, като постоянно се следи нивелацията и гладкостта на финалния слой.

Ако и вие сте на път да създадете един красив и нестандартен кът за лична хигиена, в онлайн магазина Gaudi-ds имаме готови решения за вас на най-добра цена. Потърсете ни и нашите експерти строители ще обсъдят с Вас проекта, давайки Ви съответните насоки за правилно изпълнение. Така ще си спестите много средства и усилия, избягвайки грешките, които могат да се случат по време на ремонтните дейности. Заповядайте, очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: