Отпушване на канали - мисия възможна!

Много хора се сблъскват с проблема при отпушване на канала. Това понякога изглежда невъзможна мисия, но всъщност има специални разтвори, способни да улеснят задачата Ви и да не се стига до смяна на тръби или обръщение към специалист. По-долу ще се опитаме да дадем някои насоки за целта.

Как да отпуша канал?

На първо място, за да не Ви застига подобен проблем се препоръчва редовното промиване на каналите, чрез домашно приготвен безвреден за здравето препарат. Но ако запушването вече е факт, то тогава трябва да се сдобиете със сода каустик, оцет и сол.

Пропорцията е смесване в едно по една чаша от трите съставки и изсипване в проблемния отвор. Изчакайте 5 минути и пуснете топлата вода. През времето, докато чакате оцетът влиза в химична реакция със содата и изпълнява предназначението си.

Разбира се, на пазара има и специални инструменти, като вакуумни приспособления и така наречената сонда змия, представляваща гъвкаво метално въже, предназначено за отпушване на ВИК тръби. Вакуумната джаджа се поставя върху отвора и се натиска надолу, за да избута въздуха от гумената чашка и при издърпването създава вакуум.

Гъвкавият инструмент “змия” е с накрайник във вид на спирала, която при достигане на запушената зона, захваща мръсотията и при издърпването ѝ всъщност открива диаметъра на тръбата.


Какъв препарат да купя?

В случай, че някои от по-горе изброените варианти не проработи, по магазините вече се предлагат и специални химични разтвори за почистване на ВИК. Те имат разяждащо действие и са много опасни при контакт с кожата, очите или при вдишване на изпаренията им. Горещо препоръчваме, преди употреба внимателно да прочетете напътствията на производителя и да ги спазвате.

В зависимост от степента на запушване изберете и агресивността на препарата, но прибегнете към него само в случай, че сте изпробвали по-горе описаните методи и те не са сработили.

На коя фирма да се доверя?

В случай, че вече всичко сте опитали и нищо не дава резултат, единственият вариант Ви остава да се доверите на специализирана фирма. Ние от Gaudi-Ds можем да Ви бъдем полезни в това направление. Ще изпратим екип, който да направи оглед и да оцени степента на проблема.

На следващия етап ще бъдат взети и съответните мерки, за решаване на възникналата неприятна ситуация. Знайте само, че при нас няма да чуете думите “това не може да се оправи”, “не става” и подобни… Работим с професионалисти в областта, които ще намерят решение на ситуацията, така че доверете ни се. Избирайки нас, получавате още:

  • гъвкава комуникация с наш оператор;

  • бърза реакция от екипите и възможно най-скорошно отстраняване на неизправностите;

  • адекватна цена за свършената работа;

  • само най-доброто обслужване;

  • кратки срокове за изпълнение.

Всичко по-горе и още много положителни емоции Ви очакват, ако изберете онлайн магазина Gaudi-Ds за свой партньор в проектирането и изпълнението на битовите Ви ремонти. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: