Кое да изберем - моноблок или окачена тоалетна чиния?

Тоалетната чиния играе основна роля във всяка баня и тя трябва да е добре подбрана и монтирана, за да може дълго време да изпълнява функцията си, а именно да отвежда фекалиите в канализационната система. На пазара обаче вече има доста голямо разнообразие на подобни продукти, отличаващи се по външен вид и функционалност. По-долу ще разгледаме двата най-предпочитани варианта, а именно моноблок и окачената стенна тоалетна чиния, и ще видим разликата между тях и на коя да се спрем.

Какво е моноблок?

Представлява единен блок с казанчето за вода. Те са неразделна част едно от друго и се монтират заедно. Но защо е нужен, след като присъстват отделни компоненти, които можем да изберем по свое усмотрение? Когато двата компонента са събрани в едно изделие, връзката между тях е по-надеждна, тъй като липсват свързващи елементи помежду им, уплътнения и т.н.

Също, при монтирането не е необходимо допълнително да укрепвате и казанчето за водата. Нужно е да фиксирате целия компонент долу на земята и това всичко. За да започне да функционира, се свързват отделните съединителни елементи от водопроводната и канализационна система и готово.

Какво е висяща тоалетна чиния?

Това е така наречената структура за вграждане, чиято конструкция и резервоар за вода се намират вградени в стената и отвън се вижда само корпуса. Понеже той е закачен върху същата скрита рамка, визуално не се допира до пода. Тук обаче монтажът се извършва по съвсем различен начин от по-горния вариант, защото казанчето се намира в стената, а отвън се вижда само един бутон за пускане на течността.

Този модел е доста по-нов от първия и изглежда много красиво и стилно, но и цената му е значително по-висока от предходния тип. На пазара се предлагат още ъглови, стенни, окачени и конзолни видове, отличаващи се по начина на монтаж, позволяващ регулиране на височината.


Как да избера?

Общо взето, която и от вариациите да изберете няма да сгрешите, но тук въпросът е какъв бюджет сте определили за подобен продукт и планирания за реализация интериор. По функционалност са идентични, но по външност не. В някои от моделите има реализирана функция за икономия на течност и съответно са изведени два по-малки бутона.

Имат значение и размерите на предвиденото място, където ще стои съоръжението. Преди да отидете в магазина, е нужно предварително да сте наясно с показателите за свободното пространство, особено ако то е силно ограничено.

При избора от значение е и начина на проектиране на канализационната система. Ако е предвидено долно оттичане, няма да е възможно използването на конзолния вариант, защото той е във висящо положение. Също така се изисква и специална ниша, направена от гипсокартон, в която всъщност се вгражда и самата конзола, здраво фиксираща се за стената.

Ако информацията по-горе не е достатъчна да отговори на въпросите Ви, винаги можете да се възползвате от нашите консултанти, с радост очакващи запитванията Ви. Избирайки онлайн магазина Gaudi-DS като партньор в обзавеждането на банята, получавате:

  • бързо и качествено обслужване;

  • атрактивни цени;

  • гаранция за качество на продуктите;

  • квалифицирани екипи, готови да помогнат в изграждането и проектирането на интериора;

  • кратки доставки и още куп интересни и полезни неща, така че заповядайте и няма да съжалявате.

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: