Как да изберем хидромасажен панел

Хидромасажът – това е една приятна и полезна процедура, която отпуска мускулите, облекчава болката, а също така оказва терапевтично въздействие върху целия организъм. Преди сеансите по хидромасаж бяха възможни само в здравните заведения, а с появата на душ-кабините, тази процедура е достъпна за всеки, който може да си позволи придобиването на това чудесно съоръжение. В тази статия ще го разгледаме малко по-детайлно.

Същност

Този продукт се състои от панел за управление, душ и масажни дюзи, термостат, смесител и корпус. В него има изградена система от маркучи за разпределяне на водата по по-горе изброените добавки към уреда.

Дюзите са разположени с оглед на човешката анатомия. Те са насочени към специфичните точки на тялото, за да може ефектът да бъде впечатляващ! В името на максималното удоволствие от къпането, има различни комплекти от дюзи, които изпълняват различни водни процедури.

Приложение

Този тип системи се използват за получаването на по-голям комфорт при къпане и за масажиране чрез водна струя на определени участъци от човешкото тяло. Те вече са относително евтини и приложението им не е невъзможно, дори и от хората с по-ограничен бюджет.

Видове

Според зависимост от функционалността на панела, съществуват различни видове:

  • класически - традиционният душ е придружен с леки масажиращи ефекти;
  • освежаващ - с активно пулсираща струя, което е идеално при вземането на сутрешната баня;

  • релаксиращият - наситена с въздух струя, която действа релаксиращо след тежкия работен ден.


Предимства и недостатъци

За едно от най-големите предимства на този вид санитарно оборудване без съмнение се смята  лечебният ефект, който произвежда хидромасажът. Редовните процедури могат да засилят имунитета, да Ви отърват от безсънието, да се справите със заболявания на нервната система, подобряване на кръвообращението и т.н.

За да може уредът да функционира добре, водопроводът Ви трябва да отговаря на две условия, без които покупката на това устройство губи смисъла си:

Достатъчно ниво на налягане на водата. Нормалната работа на панела е възможна само при налягане не по-ниско от две атмосфери. За разлика от душ-кабините, тази система е оборудвана с вградена помпа, така че налягането в тръбите тук играе важна роля.

Наличие на топла вода. Тези устройства консумират много топла вода за кратко време, така че това трябва да се вземе в предвид при решението да закупите такъв уред.

Защо Gaudi-ds

При нас всички продукти се предлагат с най-доброто съотношение цена/качество, а гаранционният период, който придружава всеки продукт, е потвърждение на това. Така че заповядайте при нас!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: