Как да изберем тоалетна чиния

Когато се занимаваме с обновяването на санитарните помещения в дома си, трябва да помислим за редица неща като избор на душ, мебели, плочки, осветление и прочее. Тоалетната е сред нещата, към които трябва да подходим изключително внимателно преди да купим каквото и да било, защото я използваме постоянно и е важно тя да бъде удобна и атрактивно позиционирана в жилището. 

Дори и да с малка площ банята е добре да бъде модерно оборудвана, а подбраните цветове да са синхронизирани и подхождащи на останалия интериор. Изборът на гърне е водещ при обособяването на тази част от имота, която често пренебрегваме за сметка на банята.

Тоалетна чиния

Свързани продукти

Конзолна тоалетна чиния с плавно падаща дъска Serel Orca

725,00 лв 725,00 лв

Конзолна тоалетна чиния с плавно падаща дъска 7410 - комплект с дъска Орка Производител:...

Виж още

Какви видове тоалетни чинии има 

Преди да направим избор и да купим, е нужно да се запознаем с основните видове, които могат да се открият в търговската мрежа:

  • Модулна система - тоалетно гърне и казанче;

  • Моноблок;

  • Система с интегрирано казанче;

  • Тоалетни чинии с формата на фуния, белвил и козирка;

  • Модели спрямо начинът за отмиване - каскадни, кръгови, rimless, aqua blade;

  • Според технологията на оттичане - чинии с долно оттичане/вертикално и хоризонтално;

  • С допълнителни екстри - редуциращ бутон, механизъм за постепенно затваряне на капака, автоматично дезодориране и др.

Правилните размери са също важна подробност, когато е дошло времето да купим подобен компонент за тоалетна. След като решим каква точно статична чиния искаме да използваме, трябва да преценим правилно и нейните габарити. Дали тя ще е обикновена, окачена/висяща или друг вид, по-важното е да бъде функционална и в съответствие със стила на интериора в жилището. За да постигнем максимална “прибрана” визия в помещението, е супер идея да купим конзолна чиния, която е много предпочитана от ценителите. 

Как да изберем подходящ модел

Онлайн магазин Gaudi-DS е място, откъдето можем да купим качествено обзавеждане и оборудване за баня, което да е едновременно евтино, модерно и практично. За да направим правилен избор, е необходимо да обърнем внимание не само на цената, но и на разнообразието от предложения, до което имаме достъп. Марката е също от значение, като в магазин Gaudi-DS ще намерите списък с производители като Bocchi, Duravit, Geberit, GSI, Roca и др. 

Какво представлява моноблокът

Ако не знаем каква точно тоалетна чиния да купим, то моноблокът би бил едно отлично решение, с много практично приложение. Състои се от гърне и прикрепено към него казанче за вода. Промивната инсталация тук е цялостна, а визията на системата е стилна и комбинираща се с всякакъв вид интериор.

Споделете чрез: