С какво да почистим душ кабината - средства и методи

Душ кабината се е превърнала в задължително средство във всяка съвременна баня и е много удобна за употреба, защото поема целия директен контакт с водата. Притежава множество режими за комфортно къпане и може да се побере, дори и в много компактен санитарен кът. Въпроса с хигиената обаче остава и сега ще разберем повече за нейното чистене и запазване на първоначалния блясък дори и след години.


Как да защитим душ кабината от замърсяване

Съществуват няколко изисквания, спазването на които ще Ви улесни значително в поддръжката от натрупване на замърсявания и хлорни отлагания:

  • проветряване - редовното проветряване ще позволи на излишната влажност да излезе от помещението и така няма да се образува мухъл и миризми. Това също ще спомогне и за забавяне на процеса;

  • Изплакване на пяна и сапунени петна след употреба - за да не се налага често да използвате почистващи препарати и да губите време в почистване, изплаквайте с подвижния душ цялостно продукта отвътре, премахвайки напълно сапунените остатъци;

  • Цялостно измиване - поне два пъти в седмицата се налага почистване и измиване, така че дори и малките пропуски да се отстранят и душ кабината Ви да блесне с пълния си потенциал.

Средства за почистване

Съществуват два метода:

  • Химически - особеното тук е, че при избора е нужно да обърнете внимание на състава и да избягвате продуктите със съдържание на алкохол, ацетон или амоняк. Тези съставки могат да направят част от конструкцията неизползваема, особено ако ползвате евтин пластмасов модел. В повечето случаи те се предлагат във вид на пасти, кремове и течности;

  • Механични - състои се в използването на четки, гъби и други подобни за отстраняване на агресивни петна. В този случай, не се препоръчва боравенето с изключително твърди и груби аксесоари, които има вероятност да надерат повърхността и да съсипете външния вид.

Нека обаче разберем и кое предизвиква замърсяванията? На първо място това е нискокачествената вода, съдържаща варовик и други примеси. След всяко къпане и употреба на шампоан и сапун се образува пяна и задължително остава по пода и стените. Когато я използваме, от нас пада коса и други дребни частици, като епител и ако не се отстранят навреме се появяват неприятни миризми и се разваля естетичната външност.

Ако искате и Вие да запазите блясъка на вашия прибор за къпане, заповядайте онлайн в Гауди и ще откриете голямо разнообразие от различни модели и разновидности на страхотни цени. Ако имате по-специфични изисквания или просто се нуждаете от съвет при избора, не се колебайте да се свържете с операторите ни. Те в работни дни са в очакване на вашите запитвания и задължително ще Ви помогнат с правилни препоръки! Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: