Какъв смесител за баня да изберем

Смесителите представляват сложен механизъм, смесващ топла и студена вода и определящ налягането. Те са  технологично издържани, имат различни полезни функции и са се превърнали в част от съвременния интериор.  Водещите производители постоянно въвеждат иновации и модернизират своите продукти за удобството на  потребителите. По този начин разнообразието се увеличава с всеки изминал ден и изборът се  усложнява. Правилното решение е гаранция за комфорт, хигиена и естетика.

Основните фактори, които влияят върху избора са:

  • предназначение (за баня или за кухня);
  • вид монтаж;
  • надеждност;
  • функционалност;
  • естетичност.

Кой вид е подходящ за нуждите ти?

Отделните модели се различават се по качество, форма, дизайн, конструкция и функционалност. Според формата и  дизайна се разделят на класически или традиции.

Все още най-разпространени са смесителите са с две ръкохватки - за регулиране на топлата и студената струя. Те  са подходящи за помещения в модерен и в ретро стил, но продължават да се инсталират в повечето съвременни  домакинства. Имат следните недостатъци:

  • трудно се настройват и поддържат;
  • определянето на идеалната температура и струя отнема време;
  • лесно се замърсяват;
  • бързо се износват и се появяват течове.

Друг широко разпространен вид са едноръкохватковите. Както показва наименованието им, те са с една  ръкохватка, със завъртането на която се настройва желаната температура и струята. Използват се навсякъде, тъй  като са удобни и ефективни. Продължават да са с голяма популярност на съвременния пазар за санитария.  Единственият им недостатък е, че трудно се закрепват и връзката им с мивката се разхлабва лесно, което налага  периодичен контрол.

Термостатичните са с вграден термостат, регулиращ температурата и налягането при смесването на топлата и  студената вода. Модерни и високотехнологични, те са удобни, използват се лесно, осигуряват комфорт във ваната,  при вземане на душ или измиване на ръцете.

Сензорните (с фотоклетка) се използват успешно в обществени сгради и в домовете. Разполагат с  монтиран инфрачервен сензор, реагиращ на всяко движение в неговия радиус. Активират се без да докосваш  крана - само когато в областта на действие на вградената фотоклетка попадне обект.

От какъв материал са направени?

Произвеждат се от метални сплави, неръждаема стомана, керамика, пластмаса. Изборът на материалите влияе  върху практичността, безопасността и стойността. Могат да бъдат с покритие от злато,  сребро, платина, бронз, хром или други метали. Най-предпочитан е хромът, защото е издържлив, хигиеничен и слабо  податлив на минерални отлагания.

Не се страхувай от новости и нестандартни идеи, а внимателно прецени всички "за" и "против" за всеки модел. Със  своята красота, елегантност и иновативна технология, те не само ще удовлетворят потребностите ти, но и ще  подобрят дизайна на банята в продължение на много години.

Къде да намериш качество на изгодна цена?

Gaudi DS ти предоставя възможност да си осигуриш максимална хигиена и комфорт в банята. С нашите  висококачествени продукти на достъпни цени ще придадеш повече стил на дома си. Екипът ни от професионалисти с  опит ще ти предложи индивидуални, иновативни и практични решения.
Пазарувай при нас на топ цени! Само до края на март - намаление до 45%! Позвъни и поръчай сега!

Споделете чрез: