Фън шуй за банята

Знаеш ли, че за да си здрав, щастлив и проспериращ, трябва да си в хармония с Вселената? Използвай принципите на даоизма и проектирай интелигентно обзавеждането на дома си!

Даоистката жизнена философия се съсредоточава върху "чи" –  жизнената сила, известна като духът, прана и като първопричината за съществуването на Вселената. Тя ще ти донесе просперитет, изобилие, богатство и слава, ако създадеш условия за натрупването й.

Какво трябва да знаеш за проектирането и обзавеждането?

Според древната китайска философия човек е свързан със средата, в която живее. Във всяко жилище банята символизира финансовото състояние на собствениците. Тя е най-важната част от дома поради наличието на вода. Тъй като е свързана с този елемент и често е изпълнена с влага, се нуждае не само от често проветряване и вентилация, но и от повече внимание.

Приета като място за символично пречистване, за възстановяване на тялото и духа, в нея "чи" трябва да протича благоприятно. Целта е да не се генерира отрицателен поток - типично за мокри и мръсни места, както и при наличието на прави ръбове и ъгли.

Като имаш предвид нейните особености, за да привлечеш благополучието и просперитета, обърни внимание на следното:

  • осветление;

  • Обикновено е с малки прозорци или липсват такива, което означава по-голям риск от застой на "чи". Проблемът се решава чрез осигуряване на максимално количество естествена светлина. Когато не е възможно, енергийното поле оживява с ярка, интензивна и равномерно разпределена светлина, например с ефективни халогенни лампи. Ако няма прозорец, Фън Шуй използва символизма - достатъчно е да добавиш като аксесоар цветя или декоративен фонтан, а на стените - картини с планински пейзажи или реки.
  • материали;

  • Препоръчва се използването на гладки, лъскави, но не и огледални материали. Керамичните плочки, стъклото и мрамора неутрализират негативната енергия.
  • никакви течове;

  • Изтичането на вода е неблагоприятно от гледна точка на Фън Шуй. Непоправените кранове са причина за загубата на пари, а течовете предизвикват безсмислено пилеене на пари. Когато ти се случи, ремонтирай или подмени възможно най-бързо!
  • ред и чистота;

  • Достатъчното свободно пространство предотвратява негативното (Ин) и увеличава положителното (Ян). Замърсеното помещение и застоялата вода са причина за появата на негативни чувства и за липсата на късмет. Ако поддържаш перфектна чистота и се освободиш от всичко излишно, ще подобриш качеството на живота си!

Създай си спа за здраве и успех

Повече светлина и звук ще разсеят застоялата енергия. Положителният ефект е максимален, когато участват всичките сетива. Тук идват на помощ хидромасажът, декоративното осветление, релаксиращата музика и свещите с приятен аромат. Етеричните масла също допринасят за създаването на приятна и отпускаща обстановка.

Избери мебели и аксесоари с меки линии и заоблени форми, за да позволиш на "чи" да тече свободно и безпрепятствено. Предпочитани за пастелните цветове или синьо, сиво, зелено, бяло. Белият цвят перфектно почиства аурата. Синият пречиства енергията и отстранява всички ненужни мисли. Зеленият пречиства от злото и има успокояващ ефект. Те се съчетават отлично с водния елемент.

Огледалата са източник на енергия. Мястото им е на северната или на източната стена. Никога не трябва да се поставят едно срещу друго, нито на тавана, на вратата или на прозореца. Като правило нищо не трябва да стои над главата на седящия или лежащия човек, защото подсъзнанието го възприема като заплаха.

Смятани са за предмети, които много активно преразпределят "чи", защото създават впечатление за увеличаване и намаляване на пространството. Идеалният вариант е да са в рамка, за да се запази позитивната енергия. Едно голямо огледало винаги е по-добре от две малки.

Ваната обикновено е с правоъгълна форма и това е съвсем естествено от съображения за икономия на пространството, но ако имаш възможност да поставиш кръгла или овална вана, възползвай се от нея. Те са особено подходящи, защото наподобяват формата на монета, а в съчетание с водния елемент, привличат богатство и просперитет.

Избягвай квадратните или правоъгълните модели, защото образуват "отровни стрели". Ако нямаш възможност да го направиш, по-лесно е да поставиш мивка с формата на раковина. Положителният ефект се увеличава от белия цвят и хромираните или никелирани кранове и тръби (по възможност да са скрити).

Защо да избереш Gaudi DS

Искаш ли да създадеш бързо и лесно необходимата атмосфера за пречистване на душата и тялото? За хармония и баланс, уникален дизайн и повече функционалност, избери Gaudi DS!

В онлайн каталога ни ще намериш разнообразни артикули, предназначени за модерната баня. Независимо дали ти предстои ремонт или обновяване, ние ще ти помогнем при планирането и обзавеждането.

Пазарувай на изгодни цени с Gaudi DS! Свържи се с нас и поръчай онлайн!

 

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: