Предимства на конвекторите с електронен термостат

Защо да се спра на такъв модел?

 

 • По-точно измерване на температурата

 • Нейното прецизно определяне е в рамките е 3 десети части от градуса. Т.е., ако настроите печката на 27 градуса и температурата стане 26.7 - то тя ще заработи. 
 • Какво следва от това? - по ниски сметки за ток

 • Ще попитате какво от това? - отговорът е съвсем прост, колкото по-добре вашите уреди следят температурата на помещението, толкова по-прецизно ще работят, а именно да се включват и изключват, когато има нужда. От това точно измерване, самите тела ще работят много по-малко време и съответно ще харчат по-малко ток. На годишна база, това може да Ви спести сериозни средства. 

 

Сигурно ли е, че са надеждни?

 

Има, разбира се, хора, които ще кажат "Ами, ако се развалят тези електронни варианти - няма по-стабилни от механичните". Тук трябва да отбележим, че това абсолютно не отговаря на истината - печките с тези терморегулаторите толкова надеждни, колкото и тези с механични. Освен това, не забравяйте, че всички продукти на ADAX имат в момента 7 години гаранция - включително и на термостата, струва ли си тази необоснована причина да ви спира от това да вземете тези модели? - определено не. 

 

Какви са другите фактори, които влияят?

 •  

 • Наличие на адекватна изолация

 • Не забравяйте все пак, че за да се възползвате от енергоспестяващите качества на тези модели, то помещението, което отоплявате с тези електроуреди трябва да има някаква изолация все пак. Безсмислено е, те да са толкова чувствителни, при положение, че не може да се съхрани никаква акумулирана топлина.
 • Брой външни стени

 • Наличието е повече (например 3 и или 4) чувствително повлиява върху нуждите от топлиннна енергия на помещението. Все пак, е доста различно ако съседите Ви се отопляват също и през стените към тях не се губи топлина. 
 • Къде са намирате по вертикалата?

 • Имаме в предвид етажност. Например случаите на първи или последен етаж - в първия случай, жилището изстива отдолу, във втория отгоре. Във всеки един случай, наличието на отопляеми части под и над Вас е във Ваш интерес. 

 

Има ли негативи?

 

Единствения минус на конвекторите с електронен термостат е, че те са с по-високи цени от тези с механичен, ако може това да бъде определено като отрицателно качество въобще. Като всичко хубаво на този свят и при печките от този тип, по-качествения продукт е по-скъп. Ако възнамерявате това да ви е основния източник на отопление, то не се колебайте, а изберете именно този вариант - парите ще ви се върнат в рамките на един отоплителен сезон. Както се казва, скъпото ще ви излезе евтино.

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: