Как се монтират аксесоари за баня

Банята никога не би изглеждала завършена и красива, ако не сме се постарали да изберем и поставим пълен набор от аксесоари, които след като се монтират, придават и желания от нас ефектен акцент. Когато имаме на разположение необходимите принадлежности, като етажерка, огледало, закачалки, поставки и други видове компоненти за стена, цялостната обстановка в санитарното помещение ще е уютна и красива, изискана и много модерна. По-долу ще дадем практически съвети за съчетаването на материалите и цветовете и методите за избор на качествените. За да се насладите на пълни удобства, заложете на онлайн магазин Gaudi-DS, където всеки ще открие подходящо решение за своята баня. 

Кои са задължителните аксесоари за баня

Пазарът на санитарията е доста богат и разнообразен. Постоянно технологиите в областта се разширяват и подобряват, внедряват се нови, водещи до още по-голямо разнообразяване на гамите от продукти. Важно е да знаем не само как се монтират аксесоарите за душ за зоната, но и да сме взискателни към техния избор. За да бъде той наистина безкомпромисен, можем да открием полезни съвети в интернет, които са изпробвани и гарантирано полезни. Ако пък сте решили да наемете майстор за планирания монтаж на допълнителните компоненти, трябва просто да му дадете някои важни насоки, за да не се получи разминаване между Вашите очаквания и резултатите. 

Колкото по-модерно и практично оборудване има в една душ зона, толкова по-поглъщащо ще бъде усещането от престоя ни в нея. Към момента е наличен избор, както на цялостни комплекти от различни аксесоари, изработени в еднакъв стил и допълващи се един с друг, така и индивидуални допълнения. На разположение са също и отделни ценови диапазони, състоящи се от евтини и луксозни продукти, отличаващи се по цена и качество на изработката.

 

Достъпни са още стоящи разновидности, поставящи се на пода и стенни, монтиращи се на стената за пестене на пространство в помещението. Първите са например чинията, пералнята, кошът за пране и т.н. Вторите са шкафчетата, мивката, различните елементи за поставяне на тоалетната хартия, кърпите, дръжките и т.н.

В магазин Gaudi-DS ще намерите богата селекция от стоки като:

 • Дозатори за течен сапун;

 • Закачалки;

 • Етажерки;

 • Поставки за тоалетна;

 • Кошчета;

 • Сапунерки;

 • Дръжки за вана;

 • Хавлийници за кърпи;

 • Диспенсъри за салфетки;

 • Завеси за душ кабини;

 • Други. 

Някои санитарни помещения са с ограничено пространство, докато други са просторни и подходящи да поставим в тях повече на брой аксесоари. Преди да се монтират те трябва да се комбинират правилно в цветово и стилово отношение. Опитайте се да не претрупвате стаята излишно, залагайки на семплите и класически решения.

Как да съчетаваме правилно цветове и материал?

На първо място е нужно да се помни, че ако искате да създадете визуална илюзия за пространственост в тясната тоалетна, е нужно тя да е светла. Ако обаче банята е широка и просторна, можете да прибегнете и към тъмните тонове. Препоръчително е да не се използват повече от три отделни гами или повече от пет нюанса на един цвят.

Често се наблюдава комбинирането на два отделни, но допълващи се взаимно нюанса, където единият е основен и преобладаващ, а другия подчертава детайлите. Не забравяйте също, че ярката палитра освежава помещението и предизвиква положителни емоции. Тъмните тонове пък създават уют, строгост и интимна атмосфера. В този случай е нужно проектирането на по-ярко осветление.

Въпреки разширената до неузнаваемост палитра на пазара, все още в голяма част от керамичните компоненти преобладава класическото бяло. Това означава, че при планиране на палитрата, тя трябва да се допълва с бялото.

Как да изберем качествените?

В момента се предлагат качествени и некачествени решения, но с по-ниски цени. По-долу ще дадем някои насоки как да разпознаваме дълготрайните решения:

 1. Не е препоръчително да избираме варианти, изработени от дърво и всякакъв податлив на влагата материал.

 2. Евтините стоки със сигурност не се отличават с дълготрайност и висококачествено изпълнение

 3. Луксозните санитарни допълнения обикновено са създадени от керамика или специално обработена стомана с полирана лъскава повърхност или от стъкло.

 4. Ако са налични движещи се части, те не бива да имат фуги и хлабави свободно “играещи” участъци. Напротив, те трябва да са дори леко пристегнати.

 5. Избягвайте ниските цени! Това със сигурност е знак за некачествено изпълнение.

 

Монтаж на аксесоари за баня

Как се монтират

Някои аксесоари за баня се монтират по специален начин, докато други трябва просто да бъдат свободно поставени на отреденото им място. Ако става дума за дръжки за вана или етажерки, същите се фиксират с подсигурените за целта фитинги, за да не се разместят с времето. Кошчетата, диспенсърите и комплектите за баня не изискват монтажни работи, като при тях е нужно просто да се купят и позиционират. 

Защо да ги купим от магазин Gaudi-DS

Надяваме се с предоставената по-горе информация да сме Ви били полезни и поне малко да сме улеснили изборът Ви на оборудване. Ако търсите голямо разнообразие, ниски цени и актуални отстъпки за висококачествени стоки, магазин Gaudi-DS е правилният избор, на който несъмнено трябва да заложите. В допълнение ще получите много добро консултиране и бърза доставка, което е също от значение при онлайн пазаруването. В случай на конкретни въпроси или нужда от допълнителни разяснения, свържете се с нас.

Споделете чрез:

Горещи оферти