Как се смята квадратура на плочки

Едно от най-важните неща преди да се заемем с ремонта на банята, това неминуемо е да разберем как се смята коректно квадратурата на плочките, които предстои да поставим. За да измерим правилно наличната площ, трябва да си набавим необходимите инструменти, а след това да преминем и към калкулирането ѝ в м2. 

Доста хора се притесняват дали ще успеят да “вземат” правилно размерите, но всъщност това не е никак трудно. И ако все пак не Ви се смята, винаги можете да помолите някой по-опитен в подобни преустройства да Ви помогне в начинанието. Посетете онлайн магазин Gaudi-DS и открийте голям избор от фаянс и теракот за кухня и за баня. 

kak-se-smyata-kvadratura-na-plochki

Как да изчислим квадратурата на плочките

За да изчислим правилно количеството на плочките, е нужно да спазваме някои насоки. Преди да започнете вземете един лист хартия, калкулатор и рулетка. Това са трите неща, които ще са Ви необходими за правилното пресмятането на количеството облицовъчен материал. Ако става дума за под в правоъгълна форма, то следва да измерите двете страни, а след това и да ги умножите. Получената цифра е общата квадратура на покритието, което ще Ви е необходимо за облицоването на помещението. 

Цената за подово или стенно покритие е за м2. За да разберете колко точно броя плочки са Ви нужни, се смята единичната им квадратура, а след това се сумира общото количество. Така ще добиете представа и за крайната цена. Добре е да си осигурите и достатъчно резерви в размер на 10%, за да не ходите отново до магазина за още материал. 

От кой вид да изберем

Важно е за кой вид помещение става дума. Ако планирате да реновирате банята, то в случая е най-уместно да заложите на хексагони или мраморни имитации. Кухнята на свой ред би се чувствала отлично с покрития от типа на гранитогрес, теракот и мозаечни плочки. След като сте се насочили към конкретен вид, трябва да разберете и как се смята общата квадратура, за да протекат ремонтните дейности по план. Можете също така да заложите на български, италиански или испански производители, като и в трите случая качеството ще е високо. Обещано от Gaudi-DS!

Откъде да ги купим

Онлайн магазин Gaudi-DS е лидер в търговията със стоки за обзавеждане на банята и не само. На това място ще откриете още и:

  • Клинкерни покрития;

  • Покрития за баня;

  • Облицовъчни материали;

  • Гранитогрес;

  • Мивки и смесители;

  • Отопление и бойлери;

  • Въздухопречистватели и др.

Освен да разберете как се смята необходимия материал за подово покритие, трябва също така да разберете и в какъв диапазон се движат цените за отделните продукти. В магазин Gaudi-DS ще намерите много изгодни предложения, които предлагат и много високо качество.

Споделете чрез:

Горещи оферти

Свързани продукти

More info
ContactОбади се