Как да си направим модерна баня

Съвременната модерна баня изглежда невероятно и е изключително функционална. За да направите и Вашата такава, тя трябва да отговаря на определени изисквания. Именно за тях ще стане дума по-долу и ще дадем някои ценни трикове за правилно подбиране на цветовите комбинации.


Задължителни елементи:

Нека се запознаем със задължителното оборудване, присъщо за всеки съвременен санитарен кът:

  • душ кабина - настоящите решения са снабдени с хидромасажен панел, осигуряващ различни режими на водно впръскване за повишен релакс;

  • окачена мивка - вместо да стои, тя е окачена, което обаче изобщо не я прави по-малко устойчива и здрава. Тя е със съвременен дизайн и се вписва отлично в интериорния проект;

  • конзолна тоалетна чиния - предназначена е за вграждане и подът под нея е абсолютно свободен и достъпен за почистване. Монтира се върху предварително вградена в стената конзола. Въпреки привидно крехката конструкция, тя е проектирана да издържа до 500 кг натоварване;

  • огледало с осветление - днешните предложения притежават задно допълнително LED-осветление, подобряващо видимостта в огледалото и придаващо премиум ефект. Сиянието не е натрапчиво и е много приятно.

Примерни цветови съчетания

Преди да започнете селектирането, имайте предвид, че малките помещения трябва да са светли, а при големите е позволено използването и на по-тъмен основен цвят. За начало определете дали ще използвате два или три нюанса в съчетанието и за улеснение насочете се към кръгът на Йохансен Итен. Чрез него, всички добре комбиниращи се тонове се намират един срещу друг (пример: син + оранжев).

При използването на палитра от три нюанса се получава класическа триада, при която отделните тонове се намират на еднакво разстояние един от друг. При тяхното свързване с линии се получава равнобедрен триъгълник (например, лилаво, оранжево и зелено).

Подходящи плочки

На първо място е възможно да вземете предварително подбран и комбиниран пакет, който да видите на снимка как изглежда в помещението. Това е удобно, защото подборът е доста професионален и при адекватно изпълнение, крайният резултат е впечатляващ. Имате обаче възможност и сами да подберете отделните цветови комбинации.

Не забравяйте, че за пода трябва да вземете матирана и грапава повърхност, докато за стените е възможно да прибегнете и към гланцирана, но при нея лесно са видими замърсяванията и варовиковите отлагания. За да разширите визуално тясното помещение, вземете правоъгълни тесни, но издължени форми за стените.

За всяка модерна баня, онлайн в Gaudi-ds имаме нужното оборудване на отлични цени и с високо качество. За да сте уверени, че правите правилния избор, задължително потърсете консултантите ни и те с радост ще споделят професионалното си мнение с конкретно предложение. Всеки закупен от нас компонент пристига с гаранция и пълния си комплект от отделни елементи за цялостно сглобяване и функциониране. Очакваме Ви!

Споделете чрез: