Как да направим по-просторна и компактна банята

С оглед на съвременните тесни и ограничени откъм пространство бани или широките такива, съществуват различни трикове, позволяващи с лекота и без особени усилия да ги направим по-индивидуални и уютни. В поредната ни полезна статия ще дадем ориентировъчни препоръки.


Използване на плетени кошници

Знаете ли, че тези незначителни допълнения създават огромно чувство за топлина и уют, действайки успокояващо и релаксиращо. Представете си, че гримовете, четките Ви за зъби и останалите принадлежности се намират в подобни малки купички! Такъв е например кошът за пране и този за боклук, които да са в различни цветове, но предимно да преобладава черното и дървесния кафяв нюанс.

Декорация на огледални фасади

Огледалото може да се превърне в център на нещо много красиво и елегантно, като украсим неговата фасада, така че то да остане в центъра. Особено добър вариант е кръглата форма и нейното преобразуване в цвете например. Възможно е да се оплете страхотна плетеница, украсена с подходящите мъниста или други декоративни малки елементи. Така добавяте още една доза стил и индивидуалност в изпълнението на банята.

Използване на пространството в ъгъла

Ъгловата зона винаги е пренебрегвана, особено когато става дума за големите помещения, където не е задължително толкова да се съобразяваме с нуждата да пестим място. Разбира се, вече има създадено специално обзавеждане, подходящо за монтиране в ъгъла и то въпреки компактните си размери, предоставя пълна функционалност. Това може да е мивка, писоар, тоалетна чиния и т.н. Подобен тип е за предпочитане в по-малките помещения, за да се осигури максимално свободно място в тях.

Начини за скриване на кърпи

Ето няколко предложения за оригиналното скриване на кърпите, така че да не привличат излишно внимание:

  1. Добър вариант е съхранението им в подходящи плетени купи с капаци, така че само Вие да си знаете къде са и да ги вадите, когато са Ви нужни.

  2. Удачно решение е да са в близост до умивалника, като за целта се предвиждат отделни рафтове в долната част или шкаф в горната. Така те ще се намират само на ръка разстояние от Вас.

  3. Ако ваната е вградена се прави продължение на една от страничните части с гипсокартон и се създадат ниши с вратички. Така ако проектът бъде направен правилно, той ще се превърне в продължение на конструкцията на ваната и няма да личи че е отделен елемент.

  4. Други по-оригинални решения са създаване на специални ниши под мивката за по-лесен и бърз достъп или декоративна стълбица, на стъпалата на която да се простират.

Ако човек разгърне въображението си е възможно измислянето на още десетки креативни идеи.

Избор на прозрачни материали

Материалите, като стъклото ни позволяват да създадем илюзия за просторно помещение, защото поради тяхната прозрачност, ние си мислим, че всъщност те липсват. Такива са например ваните, проектирани изцяло от прозрачно закалено стъкло. Те изглеждат наистина необичайно и са новия тренд в настоящото хилядолетие, измествайки чугунените и акрилни решения. Подобен прибор обаче би струвал много скъпо и все още не е по джоба на всеки, но пък прави обстановката много специална и футуристична.

Прозрачните умивалници също спадат към групата на екзотичното обзавеждане и дори към настоящия момент вече има разработени доста интересни и оригинални дизайни и проекти. За да направите и Вие голямата си баня едно индивидуално и приятно за релакс място, приложете съветите ни по-горе и влезте онлайн в Гауди, където ще откриете доста варианти за постигане на целта си. Отделните и комплексни предложения при нас се предлагат на отлични цени и са висококачествени, така че побързайте. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: