Най-добрият метод за отопление на баня - всичко за конвекторите

Конвекторното отопление в банята се слави, като едно от най-икономичните, защото движението на въздуха се осъществява на естествен принцип и липсват допълнителни консуматори в уреда. Как точно работят и колко ток консумират? Как да направим своя избор и да извършим безопасно монтажа? На тези и още куп полезни въпроси ще дадем отговори в следващите редове.

На какъв принцип работят конвекторите за баня

Тяхната отличителна черта се изразява в голямата им ширина и липсата на всякакви задвижващи принудително въздушната струя компоненти. Движението на въздуха се осъществява на естествен принцип, при който топлината отивайки нагоре, вкарва студенина и процеса се повтаря постоянно. Другата отличителна черта е, че нагревателя поради широкия си корпус за кратко време загрява голямо количество въздух.

Приблизителна консумация на енергия

Поради наличието на специален терморегулатор, позволяващ задаване на точно определена за поддържане от печката температура, консумацията на електроенергия е ниска, но това зависи от много фактори. Например, от значение е степента на топлинните загуби, колко външни стени има и каква топлопроводимост притежават. Влияние оказва и това, дали съседните стаи също се отопляват или не и т.н.

Имайки предвид, че съвременните санитарни санитарни помещения са изключително малки и компактни, мощността на самия уред не е необходимо да надвишава дори 1000W и покачването на сметката за електроенергия няма да е значително.

Как да направим правилния избор

Нека разгледаме някои основни примера за подбор на правилния за Вас конвектор:

  1. мощността - правилния подбор е важен за да не купувате твърде мощен за параметрите на мястото прибор. Общата формула за изчисление гласи, че 1kW е достатъчен за затоплянето на 10 кв.м от помещението. Това обаче е само ориентировъчна формула, а за по-висока прецизност трябва да се вземат описаните по-горе изисквания към банята.

  2. размери - поинтересувайте се за размерите на електроприбора и дали той ще се побере на предвиденото за него място, особено ако размерите са оскъдни и всеки сантиметър е от значение.

  3. допълнителни екстри - ако желаете повече функционалности от рода на W-Fi-управление чрез смартфон, или сензорен контрол, системи за икономия на електричество и т.н. знайте, че цената расте правопропорционално с увеличаване на броя функции.

  4. Защита от водни пръски - друг важен параметър при избора. Както знаете, санитарния кът е влажно място и електрическите уреди без нужната в тях защита могат да бъдат много опасни. Ето защо, когато подбирате подобен продукт, степента на влагозащита е задължителна и тя да е не по-малко от IP24.

Видове

  • Електрически - изискват наличие на ел. контакт и нужната издръжливост на инсталацията, съобразена спрямо мощността;

  • Лъчисти - притежават специални излъчватели, превръщащи предметите в помещението във вид на топлинни източници;

  • Вентилаторни - притежават допълнителен вентилатор за принудителна въздушна циркулация, като така по-бързо затоплят пространството. Подходящи са ако ги включвате основно преди къпане.

Коя марка да изберете

В бранша съществуват множество брандове, предлагащи алтернативи на отоплителни тела, но вече познаваме и доказали се със своите качествени и достъпни продукти, като ADAX. Със своето специализирано в производството само на отоплителни конвекционни електроуреди подразделение, разработчикът наистина предлага отлично съотношение между цена и качество на приборите си. От друга страна, изключително много хора ги препоръчват и са доволни от тях, така че напълно спокойно можете да се възползвате и Вие.

Начини на монтаж

Монтажът трябва да се извърши поне на 1,5 м. от източника на вода, за да се предотврати нежелано намокряне. Желателно е той да е със стенно позициониране и да се намира на 10-на см от пода. Задължително условие също е електрическата инсталация да издържа над 1кW натоварване, което за съвременните решения не е никакъв проблем.

Какви серии ще видите в Gaudi DS

При нас онлайн ще откриете всички описани по-горе модели на атрактивни цени и с най-продължителна гаранция за качество. Всеки от продуктите в гамата е с оригинален произход и липсват каквито и да е имитации и реплики на брандовете. И не забравяйте, че при нужда от консултация със специалист относно подбора, задължително се свържете с нас. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Разгледайте подходящи продукти

Горещи оферти