Тенденции в дизайна на банята

Банята се е превърнала не само в кът за лична хигиена, но и за отпускане и релакс. За това не бива да пренебрегваме съвременните тенденции. В следващите редове ще се опитаме да дадем повече яснота какви са настоящите трендове и насоки за правилния избор на подходящия дизайн.

Кои са най-новите тенденции?

Модните трендове през 2017 година в интериорния дизайн на санитарния кът се крият в простотата, лаконичността и изчистените черти. При обзавеждането трябва да се придържате към минимализма, а използваните мебели да са мултифункционални. Добър вариант е съчетанието на гладки и равни повърхности със спокойни цветови тонове.

Разпределението на оборудването да е максимално рационално, без излишни детайли и претрупаност. Сега изключително много се залага на пространствената оптимизация и богатата функционалност на помещението. В съвременната баня, задължителни елементи са:

  • душ-кабина, вана или джакузи;

  • структури за вграждане;

  • огледало;

  • вградено осветление.

Всичко това трябва да е комбинирано по стил на изпълнение и цветови нюанси, за да се придаде една красива и успокояваща обстановка.

Какъв дизайн да избера?

В случай, че пространството в банята Ви е твърде ограничено и желаете да създадете усещането за по-голяма просторност, експертите препоръчват употребата на малки елементи по време на обзавеждането - малки плочки, мебели за вграждане и издължени декорации по стените.

Прибягвайте към контрастните и светли цветове, които ще отразяват постъпващата отвън светлина, а това допълнително ще допринесе за усещането на обширност. Предвидете място, за колкото се може по-голямо огледало. Отразявайки срещуположния обект, то също визуално ще допълва впечатлението за просторност. Предвиждайки вертикално или хоризонтално издължени ленти от плочки с друг цвят по най-дългите стени ще създадете илюзията съответно за по-голяма продълговатост или височина.

Как да се спра на решение за вътрешен интериор?

При определяне на подходящия интериор е нужно да вземем под внимание размерите на помещението. Ако то е със стандартна площ от 4 кв.м. Тук е напълно възможно да се вмести вана, умивалник с мивка, пералня машина и кош за пране - само най-необходимото. Със сигурност обаче ще Ви е нужно и място за съхранение на козметиката, продуктите за лична хигиена и т.н.

Вече се предлага специално оборудване за ограничено пространство, което е с намалени размери, но с добра функционалност и ако помещението Ви е малко, ние препоръчваме да прибегнете именно към подобно обзавеждане. В онлайн магазина Gaudi-gs имаме подобна гама и продуктите в нея се предлагат на изключително достъпна цена и с гаранция за качество.

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: