Конвектори с механичен термостат

Оценка 4.68 от 715 отзива

Този тип конвектори притежават механична технология за отчитане на температурата, което означава, че в основата на терморегулатора стои биометална пластина и в зависимост от температурата се разширява или стеснява, с което подава сигнал за включване или изключване. Особеното при този тип регулатор е, че значително намалява цената на електроуреда, но прецизността му в отчитането е по-ниска в сравнение с електронния аналог. За да се възползвате, вижте офертите на Гауди ДС.

Виж още Скрий
Филтри
Оценка 4.68 от 715 отзива

Технологията на измерването на температурата стои в в основата на този термостат – тоест става по механичен път.

Как работи механичния термостат?

Реално засичането на температурата става посредством биметална пластина, която в зависимост от разширението на металите в себе си казва на конвектора моментната температура. Пластината е създадена от два материала (активен, който се разширява повече) и пасивен (който се разширява по-малко). Когато се покачи температурата пластината се огъва в посока на пасивния слой, когато се понижи - към активния. Съответно измерването не е толкова прецизно спрямо електронното засичане на температурата.

Какви са техните предимства?

Реално в момента само и единствено цената е техния плюс. С напредването на технологиите и тази зависимост постепенно ще изчезне, защото цената за производство на електронния вариант пада постоянно.

Къде е подходящо да се слагат?

Подходящи са за търговски площи, офиси или пък други обществени места, където се търси ниска цена на придобиване. Не са подходящи за спални помещения, поради по-високите си нива на шум спрямо другите конвектори.

Препоръчани продукти от каталога:

Име

Произход

Термостат

Серия

Цена

ADAX ECO 04 KT 400W

Норвежки

Механичен

Eco Basic

159 лв.

ADAX ECO 06 KT P 600W

Френски

Механичен

Eco Basic

179 лв.

ADAX Economic VP1110 KT P 1000W

Норвежки

Механичен

Economic

159 лв.

ADAX Economic VP1120 KT P 2000W

Норвежки

Механичен

Economic

209 лв.

ADAX Economic VP1105 KT P 500W

Норвежки

Механичен

Economic

139 лв.

Филтри

Произход
Цвят
Термостати
Серия
За помещения до
Мощност
Изчисти филтрите