Вентилатори за баня с автоматична клапа

Оценка 4.70 от 197 отзива
Филтри
Оценка 4.70 от 197 отзива

Вентилацията в банята е силно препоръчителна и характерна към днешна дата за съвременните санитарни помещения. В тази връзка на пазара съществуват множество отличаващи се един от друг вентилатори, както по дизайн, така и по функционалност. Сред тях са и моделите с автоматична клапа, за които ще стане дума по-долу.

Какво представляват вентилаторите за баня с клапа

По различното в тези вентилационни устройства е наличието на автоматично отварящ се по време на работа и затварящ се в спряло положение шибър, който в първия случай пропуска навлизането на въздух отвън, а във втория го възпрепятства. Подобна процедура е напълно автоматизирана и реакция от ваша страна не е нужна.

В случая, обаче не означава, че консумацията на електроенергия се увеличава. По-разпространеният пружинен механизъм не изисква допълнително захранване с електрически ток, а работата му се основава на центробежната сила на циркулиращия през него въздух и специалната пружина, затваряща вентила в режим на покой.

Кога се използват

Намират приложение в случаите, когато се налага да има вентилационна система в помещението, но да не навлиза студен въздух през зимата например. Този тип вентилатори дори предпазват и от навлизането в банята на насекоми и други нежелани животинки. Подобна система предпазва и от допълнително нахлуване на прах и мръсотия.

Също така, ако помещението се отоплява, автоматичната клапа в затворено положение е добро решение, не позволяващо на топлината да излиза навън. 

Какви видове има

Съществуват основно три типа:

  1. Управляем (с помощта на електричество или ръчен режим).

  2. Самозатварящ (с помощта на пружина).

  3. Пасивен (променя положението си в зависимост от посоката на въздушното движение).

Вторият тип е най-разпространен в битовите условия, поради своята простота на конструкцията и автономна работа.

Защо да избера Gaudi DS

Защото предлагаме само най-добрите оригинални маркови продукти и то най-достъпните цени. Предлагаме солидно разнообразие за по прецизен подбор, екип от експерти за безплатна консултация и съвети, винаги най-актуалното на пазара и изгоди потребителски условия.

Всяка от стоките ни е с продължително гаранционно обслужване от производителя, пристигат до вас с оригиналната си опаковка и комплект и имате право да я върнете в рамките на тестовия период срещу пълното възстановяване на платената сума.

Всичко това и още десетки изненади Ви очакват само в онлайн магазина Gaudi DS, където желаният от вас ремонт става реалност. Заповядайте и очакваме съвсем скоро да се свържете с нас!

Филтри

Производител
Произход
Видове
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Размер на присъединяване
Захранване
Изчисти филтрите