Гранитогрес за тераса

Филтри

Гранитогрес за тераса

Има ли много отделни материали, които са красиви, да не се страхуват от вода, студ, горещина, екстремни температури, да са устойчиви на механични натоварвания, да не избледняват и да са лесни за почистване? Изглежда, че те не са толкова много. Един от тях — това е гранитогресът. Тази комбинация от качества допринася за високата му популярност — използва се за външни и вътрешни довършителни работи. Без да знаете някои елементи от сложната система за полагането, не бихте могли добре да извършите самостоятелно операцията, така че в статията ще се постараем да ви обясним как става това и защо материалът е подходящ за използване при настилката на терасата.

Какво трябва да знаем при полагането на гранитогрес на терасата

Полагането на гранитогрес на открито изисква използването на специални лепила, отличаващи се с максимална еластичност. Изключително важна е липсата на кухини под плочките, тъй като те влияят отрицателно върху спояването им с основата и самата дълготрайност. Тук е задължително създаването на минимум 12% наклон на пода от стената.

Трябва да се внимава за ширината на фугите между плочките, които трябва да са най-малко 2% от дължината им. Запълването на тези канали се извършва с разтвор за външно фугиране. В случай на наличието на компенсаторни линии, те се пълнят с антиоксидантен полиуретанов уплътнител. Фугите са особено необходими на южните зони - те поемат деформациите на плочките в следствие на температурните влияния.

Защо е подходящ гранитогреса като решение за терасата

Ако ви предстои избор на облицовъчен материал за външен под, то спрете се на гранитогреса. Той не просто е уникално здрав и много красив, но се отличава и с висока устойчивост на природни условия. А площта навън – мястото, което през зимата обикновено не се отоплява и ако е с теракота или естествен камък, те притежаващ свойствата да абсорбират влагата и по време на студовете те просто ще се отлепят – ледът ги разлепва отвътре. Гранитогресът не поема влага и той не се плаши от студа.

Той притежава множество дойстойнства, но ние ще изброим само най-важните:

  • влагоустойчивост;

  • издръжливост на влага;

  • голяма здравина;

  • антибактериалност;

  • износоустойчивост.

Защо да изберем Gaudi-ds

Дългогодишното присъствие на Gaudi-ds на пазара на санитарното оборудване го утвърди, като надежден търговец, предлагащ 100% оригинални стоки и поддържащ складова наличност с над 3000 продукта и голям шоу-рум в София. Там всеки ако желае може да отиде и на живо да се убеди в качеството на предлаганите от нас продукти и при желание да се консултира с професионалните ни оператори. В случай, че се намирате на отдалечено от столицата място, то винаги можете да посетите онлайн-магазинът ни и да направите своята заявка. Той работи 24/7, така че не му мислете повече, а се свържете с нас още сега.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Размер
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Повърхност
Ръб на плочата
Качество
Тип
Приложение
Покажи по-малкоПокажи повече
Изчисти филтрите