Монтаж на конвектори

Зимата е дошла, взели сте си отоплителните тела, те стоят в кутиите си готови за работа. Тук изниква въпроса как да продължите нататък? Не може просто да им извадите щепсела и да ги включите в контакта.

Какви са видовете монтажи на конвекторни печки?

Основно различаваме два типа – подвижни и стационарни поставяния. Сега ще направим кратък обзор на техните особености.

Захващане на тялото за стената

Най-често срещаната ситуация – уредите идват фабрично с комплект планки, приспособени за захващане към стената. Според случая, тяхното фиксиране се осъществява с дюбели или пък директно с винтове (в зависимост от вида на основата  – например ползват се винтове, ако отзад имаме някакви дървени, пластмасови или пък други вид плоскости – материал различен от бетон, тухли, гипсoкартон и т.н.).  Следва чисто и просто тяхното окачване.

Какво е важно да знаем, за стенния монтаж?

  • Необходимост от електричество
  • Кабелът с щепсел е с дължина 150см и се намира в дясната страна на уреда, гледан фронтално.
  • Липса на висока температура
  • Не се притеснявайте, ако зад печката има например дърво, тапети или пък други лесно запалим материал. Развиваните температури не са високи, няма да има никакъв проблем.

Свободно стоящи

Тук на помощ идват крачетата, които се захващат за съществуващите планки на гърба. Удобни са поради ред причини, ето и някои от тях:

  • Липса на място - Очевидно при така създалите се обстоятелства това е и единствения ни вариант.

  • В ситуациите, в които ги ползваме като помощно отопление - Добре е да можем да ги местим из помещенията, където пожелаем да доотоплим.

Единственото, което трябва да вземем в предвид тук е, че те нямат да бъдат толкова стабилни колкото биха били, ако са окачени. Другото е, че не е възможно хем да са на крачета, хем да са на стената – и в двата случая планките на гърба на печките са ви необходими.

На каква цена е монтажа на конвектори?

Той струва 10лв./бр. – независимо дали е от стационарен или мобилен тип.  В тази сума не влизат  прекарване на никакви допълнителни кабели, разводки, окабелявания, правене на щепсели и т.н. Всеки специфичен случай се разглежда по отделно.  Към момента тази услуга се предлага само в град София.