Кое да изберем - матиран или полиран гранитогрес

На пазара към момента се предлагат два основни вида гранитогрес, а именно матиран и полиран. И тук логичният въпрос е кой да изберем за дома? Отговорът ще се опитаме да дадем в настоящия ни материал. Ще разгледаме разликите между видовете, техните предимства и какво Ви предлагаме в Gaudi DS.

Какво представлява матиран и полиран гранитогрес

Първият тип се характеризира с по-грапавата си и фина зърнеста повърхност, която е противохлъзгава. Този материал е груб на допир, поради липсата на допълнителна обработка. Той се счита за готов още след изваждането му от пещта и е по-евтиното решение от двата вида. Той е устойчив на механични въздействия и е трудно да се надраска.

Вторият тип от своя страна е с по-висока цена, поради повечето процедури по неговата обработка за придобиване на глазирана повърхност. Той има по-висока степен на естетичност от по-горния вариант и се използва за полагане на вътрешни или външни подови настилки. Служи още за облицоване на външни сградни фасади.

Предимства

Първият вариант е подходящ за полагане на стълбища или помещения с висока степен на влажност, където съществува вероятност от подхлъзване. По него мръсотията, драскотините и петната не са толкова видими. Отличава се с повишена здравина, поради плътната и безпореста структура на материала, от който е изготвен.

Вторият от своя страна има огледално гладка външност и придава усещане за лукс в помещението. След цялостното му полагане се създава впечатление, че сте поставили стъкло на пода. Изключително лесен е за почистване и на пазара вече има огромно разнообразие от цветова палитра и различни имитации на камък, гранит, мрамор и т.н.

И двата типа са устойчиви на натиск, механични въздействия и не абсорбират влагата. По-дебели са от стенните си аналози, което ги прави подходящи за използване дори и на места с голям трафик от хора.

Изберете от богатата гама гранитогрес на Gaudi DS

Нека видим накратко какво Ви очаква в гамата на онлайн магазина:

  1. Относно матираната разновидност, при нас ще откриете многообразие, както по размери и цветове, така и по декорация, която е грапава или релефна. Моделите са с големини от 45х90 до 60х60 и други. Нюансите са: бели, черни, сиви, бежови и много други. Получавате също достъп до имитация на различни природни елементи, като мрамор, камък, дърво и орнаменти..

  2. В гамата от гланцирани решения също Ви очаква огромно разнообразие от размери (от 33,3х33,3 до 60х120) и цветове (от чисти тонове, до различни имитации на гранит, естествен камък, орнаменти).

Цените ни са също без аналог и тук отново многообразието е изключително голямо, а ако срещате затруднения, винаги можете да се обърнете към експертите ни за уточнения и съвети. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Разгледайте подходящи продукти