Какво трябва да знаем за LED крушките

Светодиодът - най-интересният източник на светлина, внимание към който към момента проявяват много компании. Той има по-висока енергийна ефективност в сравнение с останалите подобни алтернативи. Изискванията към производството на качествените, надеждни и мощни светлинни източници, на базата на полупроводникови технологии, са доста високи. Но въпреки сложността на производствената LED технология, те бързо завладяват пазара и симпатиите на потребителя. Нека все пак разгледаме какви са предимствата на тези осветителни устройства и какви видове се предлагат.


Предимства

  • По-ниска консумация на електроенергия в сравнение с конвенционалните осветителни тела. Една такава крушка се нуждае от 10 W за да освети помещение, в което се изисква крушка с нажежаема жичка от 100 Вата;

  • Няма ултравиолетова радиация. Ултравиолетовата съставка на обикновеното осветление може да доведе до увреждане на тъканите на очите;

  • Светлината отделя много малко топлина;

  • Експлоатационният период е много по-дълъг и повечето производители на светодиоди оценяват работата им на 40 000-50 000 часа. Така, че ако всеки ден една такава джаджа се ползва по 5 часа, то това означава, че тя трябва да издържи поне 10 години;

  • Те са екологично безопасни, в сравнение с енергоспестяващите лампи, които съдържат живак;

  • Малко тегло и са удароустойчиви;

  • Мигновено светване (за около секунда).

Цветове

За определяне цвета на осветлението се използва понятието цветова температура, която се измерва в градуси по Келвин. Колкото по-малък е броят, толкова по-топла (жълта) е светлината. Обикновената лампа с нажежаема жичка е с цветова температура от 2 700 – 3 500K. Студената бяла светлина е с температура 5500 – 6500К.

Видове

В зависимост от областта на приложение, LED лампите се делят на:

За външно осветление (улично) - за осветяване на улици, паркове. Този тип светлинни източници са оборудвани с повишена защита от външни въздействия.

За производствено предназначение, в това число и прожекторните за осветление на производствени помещения, цехове и териториални участъци на предприятия. Тези устройства са с висока мощност (до 1 кВт) и количество светлинна ефективност.

За битови нужди - за осветление на жилищни помещения и офиси.

Автомобилни

Защо Gaudi-ds

Ако предвиждате изграждане на осветителна инсталация за къщата, вилата или друга зона, Gaudi-ds може да Ви бъде партньор в това начинание, предлагайки голямо разнообразие от LED крушки от всякакъв тип на атрактивни цени. Така, че заповядайте при нас!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: