Стъпки за реконструкция на банята от Гауди

След много години на употреба, в банята се появява нужда от някои реконструкции за да може тя да се превърне в едно по-функционално и приятно за уединение място. Ето защо ние от Гауди ще споделим някои основни стъпки, които е задължително да предприемете в процеса на ремонта.


Направете нова хидроизолация

Дори и да липсват течове и проблеми с просмукването на влагата във вътрешността на стените, препоръчително е да направите нова хидроизолация, за да си гарантирате спокойствие до следващия ремонт. Липсата на подобна, незначителна на пръв поглед, хидроизолационна система ще доведе до просмукването на вода във вътрешността на стените и настъпването на разрушителен процес. 

Той се изразява в падане на мазилката и плочките и поява на влажни петна по стените и таваните на съседите.

Оставете вентилационни решетки и кутии

Правилната вентилация на банята ще Ви отърве от появата на различни вредни за организма бактерии и плесени, както и от неприятните миризми. В същото време, ще внесе нов свеж въздух в помещението и ще го направи по-уютно и приятно за употреба. Добра практика също е и наличието на вентилатор за принудително отвеждане на влажността навън. Поставянето му не изисква много време и специални умения, а настоящите съвременни решения ще автоматизират процеса си на работа. 

Те притежават специални сензори за движение, активиращи ги самостоятелно след вашето посещение и изключващи ги след като излезете.

Не премествайте мястото за източване на вода

При реконструкцията, в никакъв случай не променяйте точката за източване на водата, защото на настоящото положение е даден нужния наклон на пода, спомагащ за пълното изтичане в канала. Само така ще си гарантирате пълна функционалност на канализационната система и няма да се сблъскате с нуждата допълнително да попивате с парцал остатъчната течност по пода.

Преграда между тоалетна и душ зона

Подобна преграда и наличието на плъзгаща се встрани преходна врата ще позволи осигуряването на достъп на двама души, които напълно отделени един от друг ще използват банята. Така например, докато един човек използва душ зоната, друг може да отиде до тоалетната, без да притеснява къпещият се. Това се постига чрез създаване на преграда по цялата дължина на помещението и както вече споменахме на преходна плъзгаща се врата помежду им. 

Обмисляне на съхранението

За съхранението на чистите кърпи, бельото и т.н. е препоръчително да има допълнителни шкафове, където да е удобен достъпът до всяко от тях. Ако е твърде тясно, ще се помисли за комбинация например до пералнята или умивалника. Перилните и почистващи препарати трябва да стоят в шкаф под мивката, който всъщност се купува в комбинация с нея.

Ако Ви предстои ремонт на санитарното помещение, то доверете се напълно на Gaudi-ds, защото:

  • дългите години на професионална работа ни направиха специалисти в областта и през периода на активна дейност преминахме през много проекти и трудности;

  • създадохме отличен екип от експерти в областта, разполагащи с голям арсенал от специализирани инструменти за бърза и ефективна работа;

  • имаме професионални отношения с всеки от клиентите си и спазваме договорените предварително срокове за изпълнение;

  • разполагаме със собствени транспортни средства и можем да направим посещение директно в дома Ви на място за оглед;

  • цените на офертите ни са сред най-достъпните в бранша, а нивото на изпълнение - на експертно ниво.

Ако проявявате интерес за съдействие в реконструкцията на санитарния кът, свържете се с нашите оператори онлайн на Gaudi-ds и ще проведем беседа за допълнителна информация. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: