Защо да купите сауна за вашия дом

Според актуалните статистически данни, във Финландия всяко второ домакинство има в дома си сауна, а общо броят им в страната е около 2 млн. Какво представлява и оказващото върху организма влияние, как правилно да я използваме и друга тематична полезна информация ще споделим с Вас в настоящата ни статия.


Какво представлява сауната

Това е малко помещение в дома, обикновено намиращо се в сутерена, където посетителите се потят, пречиствайки порите на кожата си от токсините. Вътре облицовката е дървена, за да се абсорбира влагата, а температурата достига до около 70-100 градуса по Целзий. 

Основно се делят на два вида - обичайна, в която въздухът се затопля и инфрачервена. За нагряването на въздуха в последните могат да се използват различни нагревателни материали, като въглен, активни въглеродни влакна и др. Нагревателните елементи могат да са и електрически, което е характерно за решенията в апартаментите, където помещенията са по-компактни.

Как влияе върху организъма

Редовната употреба оказва няколко много полезни въздействия върху тялото:

  • цялостен тонизиращ ефект;

  • подобрява се работата на черния дроб и бъбреците, благодарение на изхвърлените чрез потенето токсини;

  • спомага за отпускането на мускулите след тяхното интензивно натоварване във фитнеса;

  • понижава кръвното налягане и увеличава еластичността на артериите;

  • повишената телесна температура убива болестотворните бактерии и вируси в организма.

Препоръчваме Ви, преди да се сдобиете с подобно оборудване, предварително да се консултирате с личния си лекар, за да Ви потвърди, че е възможно да го употребявате у дома. Наложително е да Не използвате подобен прибор при проблеми със сърдечно-съдовата система и при ниско артериално налягане. Преди влизане, уверете се, че НЕ сте употребили наркотици или алкохол.

Какво трябва да вземем когато влизаме в сауна

Ако посещавате обществено помещение, вземете със себе си хавлия за да я постелете при сядане и по-малка за избърсване на лицето при обилно потене. Добър вариант е да се снабдите и с шишенце минерална вода, особено ако се връщате от фитнес, защото високата температура допълнително ще Ви дехидратира.

Колко дълго трябва да седим

Експертите препоръчват първото посещение да трае около 3 до 4 минути и постепенно да го увеличите. Уверете се обаче, че сте в добро здраве, в противен случай има вероятност да се появи негативен ефект, като падане на кръвното налягане и припадъци. Ако имате съмнения, задължително вземете още един човек с Вас, който да Ви помогне ако Ви стане лошо. 

Определяйте продължителността на престоя си според това как се чувствате, но не прекалявайте и нека времето да не бъде повече от 60-90 мин за сеанс.

Гамата с подобно оборудване в онлайн магазина на Гауди е огромна, а цените са без конкуренция, така че посетете ни дори още сега, а ако изпитвате нужда от съдействие, задължително потърсете нашите експерти. Те ще се отзоват и ще помогнат в правилния избор, препоръчвайки решение на база предпочитанията Ви. Ние държим на качеството на продуктите и отличните взаимоотношения с клиентите си, така че доверете ни се. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: