С какви шкафове да обзаведете банята си

Шкафовете са задължителен елемент от обзавеждането на банята и те трябва да бъдат подбрани правилно, особено ако целта е максимално пестене на пространство. За това решихме да направим отделна статия за видовете, като така по-лесно ще можете да направите информиран избор спрямо условията Ви.


Конзолен шкаф

Наричат се конзолни, защото притежават специална метална конструкция, която обаче е вградена в стената и на нея всъщност виси цялото тегло. Визуално се вижда само висящия продукт. Но защо е необходимо това?

  • предимства - спестява място на пода и позволява по-лесното му и ефективно почистване, предотвратявайки образуването на мухъл, плесен и отделянето на неприятни миризми;

  • функционалности - конзолата осигурява прецизно регулиране на височината на окачването, съобразявайки я спрямо средния ръст на членовете на семейството Ви.

Ъглов шкаф и етажерка

Предназначен за пестене на място, той е тип колона, което означава, че е много тесен, но висок, осигурявайки комфортен обем за съхранение, но в същото време пестейки пространство. Предлагат се два вида горен и долен, а това се определя спрямо концепцията Ви на обзавеждане.

  • предимства - осигурява нестандартна естетика в помещението, правейки го индивидуално и “разчупено” от към интериорно решение. Въпреки, че изглежда компактно, отвътре всъщност има достатъчно зони за поставяне на нужните вещи. Етажерката от своя страна позволява нареждането на допълнителни козметични продукти;

  • функционалности - въпреки компактните си размери, предоставя достатъчно място за съхранение на желаните от Вас аксесоари.

Горен с огледало

  • предимства - получавате две-в-едно продукт, предоставящ условия за провеждане на козметичните Ви процедури, без извършване на излишни действия. То стои на нивото на вашия ръст, позволявайки комфортното му използване;

  • функционалности - предимно се монтира над мивката и на самата вратичка от външната страна се намира огледалото. Така след вземането на нужната вещ и затваряйки вратата, Вие можете директно да започнете да се оглеждате.

Няколко предложения за функционално разпределение

Разпределението трябва да съответства на потреблението на помещението. Тоест, ако Вие по-често се грижите за външността си, то с влизането насреща, отляво или отдясно на Вас да се намира мивката с огледалото. Съхранението на дрехите за пране би следвало да е до пералнята машина. До тоалетната чиния пък е удачно да се постави боксът за държане на тоалетната хартия и принадлежностите за почистване.

Тоест, за да е максимално функционално цялото помещение, всичко трябва да е на една ръка разстояние. За удобство е нужно всичко да е разположено на нивото на ръста на ползващия го, така че вещите да са свободно достъпни.

Ако търсите обзавеждане за баня, заповядайте онлайн на Gaudi-ds и със сигурност ще останете изненадани от многообразието на предложенията и евтините цени. При възникнали въпроси и необходимост от помощ, винаги можете да се обърнете към експертите ни, които са на Ваше разположение. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Горещи оферти

Свързани продукти

More info
Безплатно обаждане