Кои са задължителните аксесоари за всяка баня

Всяка съвременна баня има нужда от аксесоари, които са задължителни и без тях тя не може да предостави очакваната функционалност. В следващите редове ще ги опишем накратко и ще дадем практически съвети за съчетаването на материалите и цветовете и методите за избор на качествените.

Какви аксесоари за баня и тоалетна има?

Пазарът на санитарията е доста богат и разнообразен. Постоянно технологиите в областта се разширяват и подобряват, внедряват се нови, водещи до още по-голямо разнообразяване на гамите от продукти. Те са разделени на категории и подкатегории и по-долу ще ги споменем накратко.

Към момента е наличен избор, както на цялостни комплекти от различни аксесоари, изработени в еднакъв стил и допълващи се един с друг, така и индивидуални допълнения. На разположение са също и отделни ценови диапазони, състоящи се от евтини и луксозни продукти, отличаващи се по цена и качество на изработката.

Достъпни са още стоящи разновидности, поставящи се на пода и стенни, монтиращи се на стената за пестене на пространство в помещението. Първите са например чинията, пералнята, кошът за пране и т.н. Вторите са шкафчетата, мивката, различните елементи за поставяне на тоалетната хартия, кърпите, дръжките и т.н.

Как да съчетаваме правилно цветове и материал?

На първо място е нужно да се помни, че ако искате да създадете визуална илюзия за пространственост в тясната тоалетна, е нужно тя да е светла. Ако обаче банята е широка и просторна, можете да прибегнете и към тъмните тонове. Препоръчително е да не се използват повече от три отделни гами или повече от пет нюанса на един цвят.

Често се наблюдава комбинирането на два отделни, но допълващи се взаимно нюанса, където единият е основен и преобладаващ, а другия подчертава детайлите. Не забравяйте също, че ярката палитра освежава помещението и предизвиква положителни емоции. Тъмните тонове пък създават уют, строгост и интимна атмосфера. В този случай е нужно проектирането на по-ярко осветление.

Въпреки разширената до неузнаваемост палитра на пазара, все още в голяма част от керамичните компоненти преобладава класическото бяло. Това означава, че при планиране на палитрата, тя трябва да се допълва с бялото.

Как да изберем качествените?

Както споменахме и по-горе, в момента се предлагат качествени и некачествени решения, но с по-ниски цени. По-долу ще дадем някои насоки как да разпознаваме дълготрайните решения:

  1. Не е препоръчително да избираме варианти, изработени от дърво и всякакъв податлив на влагата материал.

  2. Евтините стоки със сигурност не се отличават с дълготрайност и висококачествено изпълнение

  3. Луксозните санитарни допълнения обикновено са създадени от керамика или специално обработена стомана с полирана лъскава повърхност или от стъкло.

  4. Ако са налични движещи се части, те не бива да имат фуги и хлабави свободно “играещи” участъци. Напротив, те трябва да са дори леко пристегнати.

  5. Избягвайте ниските цени! Това със сигурност е знак за некачествено изпълнение.

Надяваме се с предоставената по-горе информация да сме Ви били полезни и поне малко да сме улеснили изборът Ви на оборудване. В случай на конкретни въпроси или нужда от допълнителни разяснения, свържете се с нас.

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: