Моноблокове с биде

Оценка 3.94 от 18 отзива
Оценка 3.94 от 18 отзива

Тоалетната чиния е стандартен компонент, намиращ приложение във всяка съвременна баня, но бидето не се ползва с толкова голяма популярност, защото много от домакинствата го намират за излишно. Дали обаче това е така и какви са видовете ще разберем днес.

Какви са предимствата на моноблок с биде

Моноблокът представлява единен компонент от тоалетната чиния и казанче за вода, чието предимство е в липсата на отделна връзка между двете, осигурявайки по-голяма надеждност и устойчивост от протичане. Вътре е реализирана система, равномерно разпределяща водния поток по цялата повърхност за максимално добро отмиване и липса на остатъчна мръсотия.

Основното предназначение на бидето пък е за измиване след изхождане, като във съвременните модели има и екстри под формата на нагревател за комфортна температура на водата и сешоар за подсушаване. Принципно се предлага във вид на отделен продукт, но в новите жилища, баните са твърде малки по площ, което налага прецизното оптимизиране на пространството. И тук вече се появяват комбинираните варианти, в които то е вградено в чинията.

Според експертите, това е по-хигиеничният избор от тоалетната хартия, предпазващ от появата на множество заболявания и възпаления, в следствие на поддържане на недобра хигиена. В тази връзка, въпросното приспособление със сигурност си заслужава инвестицията, особено когато става дума за здравето ни.

Какви видове има

Те се различават по няколко нюанса:

  • По типа на монтаж - първите са подови, монтиращи се директно на пода с долно или странично отвеждане. Вторите са висящи, монтиращи се към стената, посредством здрава метална основа, вградена вътре в стената и издържаща до 400 кг. тежест;

  • По начина на нагряване на водата. Механичните се свързват към водопровода и управлението е ръчно. Електронните пък са с нагреватели и термостат, автоматично нагласящ температурата. Управлението е чрез специален бутон и изисква допълнително окабеляване за захранването;

  • Според материала - съществуват варианти направени от порцелан, чието покритие е максимално гладко и не оставя плака и замърсявания. Фаянсовите са порести и по тях остават отлагания, изискващи често почистване. Подобен тип е по-евтиният вариант;

  • По-форма - класически и ъглови. Последните се монтират в ъгъла за пестене на максимално пространство в помещението.

Защо да купя от Gaudi DS

Защото при нас можете да сте напълно уверени във високото качество на продуктите, достъпните им цени и професионалното обслужване. Ако сте любител на красивото и луксозно санитарно оборудване, изгодните покупки и съвременната мода в бранша, то вие сте попаднали на точното място.

В онлайн магазина ни Ви очаква обширна гама от санитарни продукти, винаги най-високото качество на изработка, най-достъпните цени и бързи доставки. Още повече, че на ваше разположение е екип от експерти, готови да Ви съдействат по всяко време за правилния избор и безпроблемно пазаруване. Заповядайте, очакваме Ви!

Филтри

Активирани филтри:
  • Видове: ъглов
  • Видове: с биде
Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Колекция
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Промиване на тоалетна чиния