Клинкерни плочи

Оценка 4.68 от 38 отзива

По време на изграждане на терасите или дворните парцели е необходимо използването на специални настилки, придаващи красива и здрава основа. За целта често се прибягва към така наречените клинкерни плочи.

Какво представляват

Подови плочки с повишена якост и устойчивост - клинкери. Представляват подови настилки с увеличена дебелина. Подходящи са за гаражи и индустриални сгради, интериорни и екстериорни помещения с изискване за износо- и студо-устойчивост.

Освен това често се използват и за правене на фасада - със своята рустикална визия, се постигат имитации на естествен зид от тухли или пък други. Също така в предлаганите серии, почти винаги има стъпала, ъгли, цокли и различни фризове.

Какви са характерните им особености

Името идва от характерния металически звук, който издават, когато се ударят една в друга – изключително здрави са и издържат на студ. При поставяне, задължително трябва да се има в предвид, че търпят сериозни температурни разширения и трябва да се използва доста голяма фуга – поне 1 см ( правят се почти на 100% от глина).

Технологията е на базата на екструдиране (вкарват се в калъп под много високо налягане ) и се печат на висока температура, затова и са толкова здрави. В същото време държат топло, заради материалът, който ги изгражда (глината).

Как се полагат

Съществуват два варианта. По време на външно полагане, първият може да започне от ъглите на сградата с помощта на ъглови елементи за създаване на тухлена зидария. Другият се извършва от горе надолу, започвайки от прозорците или вратите. И двата метода могат да се приложат и зависят от предпочитанията Ви.

За да се контролира равнината, при всеки нечетен ред се извършва измерване със специален инструмент, а реденето на четните редове е произволно, придавайки максимална прилика с тухлената зидария.

Защо Gaudi DS да е вашият избор за пазаруване

Защото на първо място в онлайн магазина, качеството на продуктите е гарантирано и на второ, винаги ще получите адекватна информация за вълнуващите Ви въпроси, относно предлаганите стоки и услуги. Освен това знайте, че съотношението цена/качество при нас е на високо ниво. Защо ли?! Ами ние работим директно с производителите и не търсим услугите на посредниците.

Това е доказателство за точния произход на продуктите, елиминирайки вариантите за появата на стоки ментета. Избирайки нас обаче, получавате още:

  • Адекватно съдействие за изготвяне на желаният от вас проект;

  • Екипи от професионалисти в областта, с което си гарантирате 100% реализация;

  • Богата гама, дори и за най-претенциозните предпочитания;

  • Приемливи и дори достъпни ценови оферти.

Ако сте на път да започнете сложен ремонт, изискващ професионална намеса, потърсете ни и сме сигурни, че ще надминем очакванията Ви!

Популярни търсения: евтини

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

В момента няма продукти за тази категория и филтър. Ако желаете да бъдете уведомени, когато има налични продукти, запишете се чрез формата по-долу.

Уведомление при наличност